Een jaar geleden

Op dit moment is het precies een jaar geleden dat ik te horen kreeg dat ik zaadbalkanker had. Het is een heel bewogen jaar geweest en ik ben blij dat alles achter de rug is. Na de laatste operatie heb ik erg veel last gehad. Of dat van de operatie kwam weet ik niet. Misschien zijn het wel de naweeën van de chemokuren geweest. Als ik nu terug kijk kan ik het me af en toe moeilijk voorstellen hoe ik me gevoeld heb. Ik heb altijd geprobeerd om zo positief mogelijk te blijven en om negatieve dingen om te buigen naar positieve. Natuurlijk valt dat niet altijd mee en heb ik gelukkig veel steun gehad van familie en vrienden.

 

Vanaf januari 2010 ben ik weer langzaam aan begonnen met werken en heb dat rustig opgebouwd totdat ik halverwege maart alweer fulltime bezig was. In het begin heb ik mezelf afgevraagd of het niet te snel ging, maar mijn conditie werd zienderogen beter en ik ging me steeds beter voelen. Ook ging ik steeds meer en fanatieker sporten. In gedachten was ik alweer helemaal beter en hield ik mezelf voor dat het heel erg goed ging. Ondanks de seintjes die mijn lichaam gaf, bleef ik maar doorgaan totdat ik mezelf op een gegeven moment tegen kwam. Ik was op het werk en stond letterlijk te trillen op mijn benen en ben toen maar naar huis gegaan. Je kunt je lichaam dus echt niets wijsmaken…
Na een weekje rust kon ik alles weer een beetje op gaan pakken. Het vervelende is dat je op het moment van inspannen totaal niet voelt wanneer het genoeg is. Je kunt maar doorgaan en voelt de volgende dag pas als je te ver bent gegaan. Vanaf dat moment probeer ik alles een beetje te doseren. Als ik vandaag veel gedaan heb gebruik ik morgen om wat uit te rusten. Dat klinkt gemakkelijker dan het is, maar ik moet mezelf daar gewoon bij neerleggen.
Al met al denk ik dat ik absoluut niet mag klagen dat ik nu alweer net zoveel kan doen als voor mijn ziekte. De laatste chemo kreeg ik op 14 augustus 2009 en op 20 november heb ik nog een heftige RPLD (buik)operatie ondergaan.
We gaan lekker de zomer in en daar ga ik lekker van genieten!

Leave a Reply!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.