Hoe het nu gaat

Ondertussen heb ik het gehele traject bij het NKCV doorlopen en vond ik het weer eens tijd een nieuwe blog te schrijven. Om met de deur in huis te vallen; de vermoeidheid speelt eigenlijk geen rol meer in mijn dagelijks leven. Toen bij mij de vermoeidheidsklachten opspeelden had ik ook vaak last van mijn benen. Een vreemde pijn die, met name na rusten, erger werden. In eerste instantie werd gedacht dat deze pijn gerelateerd was aan de vermoeidheid, maar helaas. De pijn blijkt te komen door beschadigde zenuwen na aanleiding van de chemokuren die ik gehad heb. Dit wordt ook wel perifere neuropathie genoemd.

Toen ik hoorde dat dit de oorzaak van mijn pijnen was viel er echt iets van me af. Alles viel op zijn plaats en eindelijk wist ik waar de pijn door veroorzaakt werd en kon ik het accepteren. Het is niet zeker dat deze pijnen ooit zullen verdwijnen, maar ik kan ermee leven. Op één of andere manier was ik er ook vaak mee bezig; wat zou het zijn? Zou het nog ooit verdwijnen? Is het ernstig?
Het viel me op dat de pijn minder is als ik beweeg, dus probeer ik regelmatig te bewegen. Nu het warmer wordt kan ik eindelijk de racefiets weer voor de dag halen. Ook ben ik begonnen met tennis. Jarenlang speelde ik badminton, maar heb besloten om te kijken hoe het tennis me bevalt…Nou, prima dus!
In oktober 2012 speelde ik mijn eerste wedstrijden. De eerste verloor ik kansloos, maar ik had er plezier in. De wedstrijden erop gingen steeds beter en inmiddels heb ik al een aantal toernooien gespeeld. De winstpartijen zijn (nog) op 1 hand te tellen, maar ik voel dat het goed gaat komen. Ik heb besloten om tennislessen te gaan volgen zodat ik op mijn fouten gewezen wordt en ik het mezelf gelijk goed aanleer. Hoewel ik zelf ook weet dat tig dubbele fouten maken in een wedstrijd natuurlijk niet zo best is 
Net nadat ik in december 2009 schoon verklaard was, startte het UMC St. Radboud met de AYA Community. De term AYA is de afkorting voor Adolescent and Young Adult. Op deze besloten community komen jongeren tussen de 18 en 35 jaar oud samen met in ieder geval één overeenkomst: Ze hebben kanker, of hebben kanker gehad. In eerste instantie was de community alleen toegankelijk voor AYA’s die in Nijmegen behandeld worden/zijn, maar inmiddels is dit een landelijk concept.
Voor meer informatie over AYA kun je terecht op: http://www.aya4net.nl/
Naast online contact worden er bijvoorbeeld ook af en toe workshops georganiseerd. In oktober 2012 heb ik deelgenomen aan een kookworkshop samen met een 5-tal dames. Ik heb een prachtige avond gehad en had deze voor geen goud willen missen. Wát een geweldige mensen, en wát een kracht stralen ze allemaal uit. En wat ben ik dankbaar dat ik ze heb mogen ontmoeten!

Carpe diem!

Leave a Reply!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.